ponedeljek, 12. januar 2015

Spoznavanje

Spet ena neustvarjalna objava :) Kot je razvidno iz mojega bloga (in pa tudi izdelkov) sem nova na tem področju tako ustvarjalskem kot na blogu. Zato veliko časa posvečam učenju le tega. Veliko filmčkov pregledam, veliko preveč časa posvečam seznamu želja iz ustvarjalnih trgovin, pregledam veliko blogov in izdelkom, uglavnem kolikor se pač da posvečam učenju. Je pa seveda veliko informacij, ki se jih ne da pridobiti, in so za izkušene na tem že samoumevne. No meni in mogoče še komu, je to "španska vas" :). Zato sem objavila tole, v upanju, da bi vsaj kakšno idejo ali skrivnost pridobila z vašo pomočjo. Kar koli bi se vam zdelo, da bi mi pomagalo pri izboljšavi objav, bloga ipd., izdelkov (nekatere mi pridno pomagate sproti pri izboljšavi izdelkov in res hvala vam, obljubim, da bom vaše predloge upoštevala). Jaz kot majhna ovčka v tej veliki izkušeni čredi se zahvaljujem za kakršne koli predloge, ideje, ki bi lahko pomagale. Hkrati pa tudi drugim, tako, da če ne bo meni bo pa komu drugemu v pomoč. Pa da vidimo kako bo moja skromna želja uslišana :)

Hvala za ogled :)

12 komentarjev:

  1. O hudičevo dobro vem, kako so težki začetki. Pred dvemi leti sem sama začela in sem bila na istem kot ti. (pa saj so vse ustvarjalke na istem). Takole se zmenimo...če te kaj zanima moraš samo vprašati, rade volje ti odgovorim, ali pa katera druga. Do sedaj sama še nisem doživela, da bi mi katera odrekla pomoč. Boš morala kar konkretno vprašati ali pa sproti, če da katera objavo, tebe pa firbec matra, kako se to naredi. Včasih se da, včasih je pa težko napisati. Pa še nekaj so meni na začetku svetovali: javljaj se na izzive...tuje in domače. Komentiranja je več, zato si tudi v stiku z več ustvarjalkami. To pa vse čas prinese.
    Pa delavnice, ki se odvijajo ...konkretno pri nas v Novem mestu...v trgovini Papin (tja jaz zahajam). Tudi na takih delavnicah se ogromno naučiš. Drugače pa....veš kako pravi pregovor: KDOR JEZIKA ŠPARA, KRUHA STRADA. Naj ti ne bo nerodno. čao

    OdgovoriIzbriši
  2. ja Mojca res je .. hvala za spodbudne besede.
    veliko stvari je .. sicer se trudim in se javljam na izzive, vendar zaenkrat nimam toliko gradiva, da bi se lahko na več izzivov, in poskušam usklajevati, in seveda če se le da delam ko je prava volja, drugače niso najboljši izdelki :)
    Zanima me kako je z sponzorji, ki vidim, da so pri nekaterih ustvarjalkah? Bombončki so verjetno tudi z namenom širjenja glasu, vendar do tega sem še daleč :P..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako je s sponzorji, pa nisem pravi naslov. Mogoče misliš na tiste, ki so kot ustvarjalke mesečne gostje ali pa redne ustvarjalke pri kakšnih izzivih (npr. Marina trgovina Mavelu je lani izbirala in potem izbrala dobre ustvarjalke za njen tim. Te so potem vsaka svoj teden predstavile izdelek, material jim je pa Marina poslala. Mislim, da je šlo približno na ta način.
      Predvsem pa se ne smeš obremenjevat z nobeno stvarjo pri blogu. Samo UŽIVAJ in ustvarjaj. Saj je krasno, da dobiš 20 ali pa 50 komentarjev, ampak to pride z leti in prepoznavnostjo. Če bomo kdaj to dočakali prav, če pa ne, se pa tudi jaz ne sekiram. Prijetno je, kot je enkrat ena komentirala: "blog je zatočišče pred tem svetom". Pa še res je. Uživaj. čao

      Izbriši
  3. Maja mislim da ti je že Mojca vse povedala :). Saj nimajo vsi izzivi sodelovanje pogojeno z izdelki iz določenih trgovin. Če pokukaš, npr. k Vilikama na http://vilinke123.blogspot.com/ , dobbiš en kup linkov do tujih izzivov s tematiko karkoli. Pridno se na take izzive prijavla tudi Mojca in še en kup drugih ustvarjalk. Vidim, da vestno sodeluješ pri CRAFT-alnici, tako da poglej pri prijavljenih izdelkih kam vse so jih še šjore prijavile. Tako si boš ščasoma našla bloge, katerih izzivi ti ustrezajo in s tem širila glas o sebi.

    Ne vem zakaj bi bila daleč od bonbončka... Nihče ti ne brani sodelovanja, se pa spodobi da slediš navodilom za sodelovanje in še kdaj pokukaš nazaj na tisit blog. Tudi ti ga lahko ponudiš npr. za začetek bloganja, rojstni dan, opravljen izpit.. in pripraviš simbolično darilce. Saj nikjer ne piše, da mora biti to ustarjalni material za nagrado v vrednosti xy€- speci odbite piškote, lepo zavij čokolado... neskončno idej je, samo verjemi vase in sprašuj, ko ti je kaj všeč pa ne veš kako smo se lotile.

    Uživaj v ustvarjanju in ne šparaj jezika :)!

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Maja, hvala za tvoje lepe komentarje pri meni. Vidim, da tudi drugje pridno komentiraš in to je prav. Vse ostalo sta ti pa punci zgoraj povedali. So pa vsi začetki enaki.:-))
    Pa še to: tudi z minimalno količino pripomočkov se da ustvariti zelo lepe izdelke. :-) Nabavljaj počasi in tisto, kar potrebuješ.
    Lepo bodi,
    Sonja

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja se trudim upoštevati vaše predloge, najlepša hvala, nisem pričakovala takega odziva. Res sem hvaležna za vsak nasvet.
    Zanima me kako je s tujimi blogi, sama ne naročam izdelkov iz tujine, in me zanima kako je potem s tem sodelovanjem pri izzivih, vseeno dobiš nagradico, ali moraš sam prispevati za poštnino, ali kako je s tem? Sem optimistična mar ne, niti ne samo zelo "firbčna" :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Če si izžrebana ali izbrana na tujih blogih načeloma ne plačaš poštnine. 7x sem dobila nagrado iz tujine (Amerika, Kanada, Anglija, Beograd) pa imam zelo dobre izkušnje. Vsaka nagrada je prišla na dom brezplačno. 2x pa je bila nagrada digi štampiljka, samo izbrala sem si željene štampiljke do določenega zneska, pa so mi jo poslali po mailu za sprintat.
      V tujini pa še nisem naročala materiala, ker zaenkrat so spletne trgovine v Sloveniji tako dobro založene (imam jih na svojem blogu na desni strani), da nimam potrebe, da bi šla na tuje strani. Saj ne rečem, mika me, strah me je tudi, pa ne vem česa, saj ne grizejo!!!! rada bi imela VES material tega sveta, požrešnost nima meja pri ustvarjanju ampak zaenkrat so Marina (Mavelu, Barbara (Ustvarjalni dotik) in Bead-si kar fajn in dobro založena trgovine. čao

      Izbriši
  6. Maja, vsem je bilo na začetku težko. Počasi pa bo šlo. Jaz se še sedaj lovim z izzivi. Nekaj me bremeni služba, da nimam toliko časa, pa tudi rojstnih dni ni toliko, da bi lahko izzive kombinirala z njimi. Vse drugo so ti že predhodnice napisale, da se ne ponavljam. Ti kar lepo ustvarjaj, počasi se daleč pride. Hvala za komentarje, ti sledim. Lp.

    OdgovoriIzbriši
  7. Maja, ustvarjanje je nekaj kar mora biti najprej tebi v veselje. Ja, res je... ogromno gradiva dobiš na spletu in veliko koristnih informacij od ustvarjalk vendar največ pridobiš iz lastnih izkušenj. Ne boj se eksperimentirati pa čeprav ti vedno ne bo ravno všeč kar si ustvarila. Vsaka šola je za nekaj koristna.
    Dobrodošla v naš mali veliki ustvarjalni svet. Želim ti še veliko navdihujočih izzivov. Pozdravček... :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Punce res hvala za vse te komentarje. Zelo sem hvaležna za vsako pomoč in spodbudne besede. Sploh od takih ustvarjalk kot ste, ki imate krasne izdelke. Super ste :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Mislim, da so ti ustvarjalke pred mano res že povedale bistvo. Uživaj, delaj s srcem in dušo, vse ostalo pride počasi, z leti, s kilometrino...Sama sem precej intenzivno ustvarjala že več kot pet let preden sem se opogumila ustvariti blog in povsod je vsak začetek bolj ali manj težak. Vsi smo začeli na začetku. Pa VPRAŠAJ, če ti kaj ni jasno. Jaz vedno z veseljem odgovorim, če me kdo kaj vpraša in mislim, da tudi večina drugih ustvarjalk. Marina pogosto objavlja različne nasvete, beri, poizkušaj...vaja dela mojstra. Saj bo, zato - le pogum in volja. Lp

    OdgovoriIzbriši
  10. Ojla Maja. Prav vse odgovore si že dobila. Tudi sama sem že od otroških let ustvarjalna dušica, ki pa sem svoje izdelke (voščilnice, slikanje na steklo, šivanje gobelinov) delala samo za ožje družinske člane ali prijatelje. Če lansko leto ne bi zbolela, verjetno nikoli ne bi ustvarila bloga ;((( Sem pa začela lepo počasi. Prav CRAFT-alnica je bila navdih za to, da sem začela pisati blog in svoje izdelke sem večinoma prijavljala samo na naš slovenski izziv. Da te spoznajo druge ustvarjalke, je lepo pri njihovih objavah pustiti kakšen komentar...in tako te tudi druge spoznajo. Le počasi sem se začela prijavljati na tuje bloge - ampak svojih izdelkov skoraj nikoli nisem delala zaradi izzivov, ampak zaradi mojih naročnikov. Seveda. če je izdelek lahko "pasal" na njihov naslov sem ga z veseljem prijavila. In tako po korakih počasi napreduješ. Tudi nikoli se nisem prijavljala zaradi nagradic, sem bila pa zelo vesela, če sem bila izbrana med TOP3. In TOP3 ponavadi redko dobijo nagradico ;((( Iz mojih izkušenj so bili ponavadi to na izbiro digi štampiljke, ki ti jih sponzor ponudi...seveda sem jih bila vesela. In punce so prav odgovorile, da je pri nas ogromna izbira ustvarjalnega materiala. Osebno večina nabavljam pri Mavelu in če imaš kakšno posebno željo, se bo Marina poskusila potruditi in ti nabaviti željeno stvar. Ti pa toplo priporočam, da začneš po korakih in malih nakupih. Sama sem dolgoooo let večina izrezkov izrezovala ročno - pa še zelo unikatno je. Glej...lahko se pa tudi tako dogovoriš: prosim kakšno ustvarjalko za odtiske, ki so ti všeč in ti lahko ponudiš kaj svojega. Z veseljem ti pomagam - le za rokav me pocukaj ;))) Maja pozdravček iz Koroške, Jana

    OdgovoriIzbriši