sreda, 17. december 2014

misli...

Ker sem trenutno bolj neaktivna, sem se odločila, da malo potarnam, če že drugega ne. Mogoče bo katera ustvarjalka le sočustvovala z mano :). Tile začetki so res težki, tako kot povsod. Je na začetku najtežje in kot pravijo je lažje ko to prebrodiš. Vendar koliko časa pa traja začetek? Hm.. meni se zdi večno. Je res, da je začetek sestavljen iz večih faz. Tako ugotavljam pri sebi.. se malo nadgrajujem, vendar sem še vedno na začetku. Na tem krutem začetku, kjer me vsaka napaka potre. Zelo sem natančna pri ustvarjanju, zato me še take malenkosti iztirijo. Da ne govorim o tem, da me negativne kritike oziroma opazke sploh spravijo v negotovost. Predvsem opazke zakaj je to tako in tako, pa to ni vredu. Na take izjave se prehitro razjezim, pač to tako je ker sem se tako odločila. Vsako željo lahko upoštevam. Če pa delam ustvarjalno, pa delam kot si zamislim. In potem je še tu večni terorist - lepilo, ki mi nemalokrat zagode neprijetno situacijo. Ko me kar oblije vročina ko vidim kako mi še trši papir naguba. Pa samo pikico za 100% sigurnost sem dodala.

No ja ne bom samo tarnala. Upam, da me v prihodnjih praznikih razveseljujejo lepe stvari in dokončam moje ustvarjalne projekte. Zavijem darilca in .. ne smem vsega razkriti.

Tako, da kmalu prihajajo novi izdelki :)

5 komentarjev:

  1. Maja, vaja dela mosjtra predvsem pa dejstvo, da stojiš za svojimi odločitvami, te naredi boljšo oz bolj prepričano samo vase. Če ti nekdo ne da smernic in potem kritizira izdelek je sam kriv, da ni tako kot si je on zamislil.... Kdor dela greši in vsake oči imajo svojega malarja, zato se sploh ne sekiraj. Včasih izpade projekt, ki ti sploh ni šel od rok za najboljšega, včasih si ti zadovoljna 100 na uro pa te vsi samo čudno gledajo... Kdor ni nikoli imel v rokah papirja in škarij naj ne sodi o tem kako je lepilo poteklo, ti nagubalo papir... Ti pa priporočam uporabo Scotch Gel lepila za kakeršnokoli lepljenje, je sicer malo draži ma z njim lahko zlepiš tako keramiko kot tudi papir.

    V opisu imaš napisano, da nimaš dovolj ustvarjalnih pripomočkov... Moj nasvet: recikliraj, poglej okoli sebe, ko greš na sprehod in si sposodi kar ti ponuja narava (tako material, kot tudi ideje), Hofer,Lidl, Tedi imajo cenovno ugoden ustvarjalni material, ki pa ni nič slabši od specializiranih trgovin, računalnik in printer pa bosta nakaj časa tvoja prijatelja za napise - razen če lepo pišeš... Ni vse v fensi pripomočkih - je tudi nekaj v iznajdlivosti in kreativnosti :).

    Ne obupaj, širi glas o sebi po drugih blogih, sodeluje na različnih izzivih in ustvarjaj s srcem in veslejem še naprej!

    En lep pozdravček v pričakovanju tvojih novih izdelkov :)!
    Jerneja

    OdgovoriIzbriši
  2. Jerneja, najlepša hvala za te lepe misli in nasvete. Ja vse je res. Le čevlje sodi naj kopitar :). Se poskušam znajti na različnih področjih, včasih uspe včasih si pa le želim pripomočke :). Res ti hvala take misli me dvignejo in dajo novih moči.


    lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Maja pozdravljena, danes sem prvič zašla na tvoj blog. Veš, vsak začetek je težak, nikar ne obupuj. Če ustvarjaš z veseljem in s srcem, ti bo marsikaj uspelo. Kot pravi Jerneja, se da tudi brez nevemkakšnih pripomočkov veliko narediti, kjer je volja je tudi pot. Je pa tudi res, da so okusi različni, enim je všeč to, drugim drugo. Nihče pa ne zna vse. Kar se tiče pa lepila, tudi jaz uporabljam scotch gel, mi je zakon, ker se ne razliva in ne guba papirja.
    Ti le vztrajaj in ustvarjaj, s srcem in dušo. Lepo bodi in ne predaj se. Zvonka.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala zvonka za spodbudo in nasvete. Hvala tudi ker si se mi pridružila :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Živjo, tudi jaz sem prvič pri tebi. Vztrajaj, predvsem pa uživaj v tem kar počneš, kajti le tako bodo izdelki imeli tisto nekaj več - bodo odraz tvoje duše. Malce pobrkljaj po drugih blogih, nekatere ustvarjalke pridno zapišejo vse, kar uporabijo pri delu. Vem, kako je težko brez pripomočkov, a ti resnično niso merilo naše ustvarjalnosti in meje so samo znotraj nas :) Jaz lepim kar z mekolom, ali pa obojestranskim selotejpom scotch iz špara, pa z vročo pištolo...
    Bodi lepo in srečno :)

    OdgovoriIzbriši